Tuto: Hoe maak je een Instagram Business page?

Instagram Business is een essentieel platform om jouw merkimago op te bouwen en jouw lokale franchisevestigingen onder de aandacht te brengen! Ontdek via dit artikel waarom je een Instagram Business pagina zou moeten gebruiken voor je verkooppunten en hoe je er een kunt aanmaken, vanaf mobiel of computer.
Leestijd : 4 minutes
Instagram
  1. Wat zijn de verschillen tussen Instagram Business- en Creator-accounts?
  1. Hoe maak ik een Instagram Business Page aan?

Je hoeft het niet voor te stellen, Instagram is nu bekend over de hele wereld! Volgens Kepios heeft Instagram een publiek van 500 miljoen dagelijkse gebruikers, waarvan 81% het gebruikt om producten en diensten te zoeken. Instagram is dus een onmisbare tool voor jouw bedrijf! Met dit sociale netwerk kan je namelijk jouw gemeenschap uitbreiden, jouw producten en diensten onder de aandacht brengen, jouw verkoop stimuleren en de visuele identiteit van jouw merk creëren via kwalitatieve inhoud. Hiervoor biedt Instagram 2 soorten accounts: “Business” (Bedrijf) en “Creator” (Schepper).

1. Wat is het verschil tussen Instagram Business- en Creator-accounts?

Hier volgt een overzicht van de opmerkelijke verschillen tussen de twee rekeningen.

Profiel categorieën : 

Instagram behandelt de maker en de bedrijfspagina’s als twee aparte entiteiten. Beide accounts hebben een uniek profiel. 

In het geval van retail- en franchise netwerken raden wij aan de Instagram Business-accounts te gebruiken, omdat dit type account het beste lokale verkooppunten (wederverkopers, lokale bedrijven, merken, organisaties, dienstverleners) onder de aandacht brengt en het niet mogelijk is om Creator-profielen te synchroniseren via de Instagram API. 

Merk ook op dat Creator Pages bedoeld zijn voor publieke figuren, content creators, fotografen, artiesten, influencers, …

Contactgegevens : 

Zakelijke accounts hebben een extra optie om hun locatie toe te voegen: hun hoofdkantoor, hun winkelgevel, de locatie van hun restaurant…

Deze optie is zeer belangrijk voor jouw lokale marketing, omdat jouw klanten dan gemakkelijker naar de winkel kunnen komen.

Call-to-action knoppen : 

Call-to-action knoppen worden geplaatst tussen je profiel bio en de hoogtepunten van je verhaal.

Zakelijke accounts kunnen kiezen voor verschillende soorten knoppen voor hun abonnees, waaronder “bestellen”, “een e-mail sturen” of “reserveren”.

De meeste van deze functies zijn niet verplicht en kunnen in jouw account instellingen worden in- en uitgeschakeld.

Creator accounts hebben veel minder mogelijkheden. 

Instagram Business pagina voorbeeld
Instagram Business pagina voorbeeld Call to action

Planning van de inhoud : 

Planning van inhoud van derden is alleen beschikbaar voor zakelijke accounts. Als je jouw inhoud vooraf wilt plannen, heb je zeker een Instagram Business-account nodig.  

Instagram Shopping  (Winkelen) : 

Zowel Creator- als Business-accounts hebben winkel gerelateerde functies, hoewel ze enigszins verschillen: 

Zakelijke accounts kunnen ook Instagram Shopping instellen, waarmee ze een winkel kunnen toevoegen aan hun profiel, producten kunnen taggen in posts/verhalen en previews kunnen weergeven. Creator accounts daarentegen hebben de mogelijkheid om producten te taggen van merken die zijn goedgekeurd voor toegang.

Advertenties:

Je kan betaalde advertenties maken met beide accounts. 

Prestatieanalyse : 

Beide accounts bieden gedetailleerde informatie en analyses over het publiek van de pagina en de prestaties van jouw inhoud, zoals: 

Demografische gegevens van het publiek, tijden van de dag waarop uw publiek het meest actief is, profielbezoeken, website-klikken, impressies van jouw berichten en hun bereik, enz. 

In het geval van detailhandel en franchisenetwerken raden wij aan Instagram Business-accounts te gebruiken, omdat dit onder de aanbevolen categorie valt (wederverkopers, lokale bedrijven, merken, organisaties, dienstverleners) en het niet mogelijk is het Creators-profiel via de Instagram-API te synchroniseren. 

Merk ook op dat Creators’ Pages bedoeld zijn voor publieke figuren, content creators, fotografen, artiesten, influencers, …

2. Hoe maak ik een Instagram Business pagina aan? 

Om te beginnen heb je een bestaande persoonlijke Instagram-account nodig.

Houd er ook rekening mee dat als je een privéprofiel op Instagram gebruikt, je dit eerst op openbaar moet zetten voordat je het persoonlijke account kunt omzetten naar een Zakelijk account. 

Maak een Instagram Business pagina op een computer

Ga naar je profiel en druk op het menu pictogram rechtsboven.

Druk op Instellingen.

INSTA NL 1

Druk op “Overschakelen naar een professioneel account”

INSTA NL 2

Selecteer een categorie voor jouw bedrijf en druk op Klaar.

Druk op OK om te bevestigen en druk vervolgens op Bedrijf.

INSTA NL 3

Druk op Volgende.

Voeg jouw contactgegevens toe, zoals jouw adres, e-mailadres, telefoonnummer… 

Sla ze op door op Volgende te klikken. Of druk op “Mijn gegevens niet gebruiken” om deze stap over te slaan.

Een Instagram bedrijfspagina op mobiel maken: 

Ga naar je profiel en druk op het menu pictogram rechtsboven.

Druk dan op Instellingen.

MOBILE NL 2 removebg preview

Druk op “Account” en vervolgens op “Overschakelen naar een professioneel account”.

MOBILE NL 3 removebg preview

Selecteer ten slotte uw bedrijfscategorie en voeg de contactgegevens toe die je op jouw bedrijfsprofiel wilt weergeven of klik op ‘deze stap overslaan’.

Wij raden je aan jouw zakelijke account te koppelen aan een Facebook-pagina die aan uw bedrijf is gekoppeld. Dit zal het voor je gemakkelijker maken om alle functies te gebruiken die beschikbaar zijn voor bedrijven. Let op: er kan slechts één Facebook-pagina aan jouw Instagram-account worden gekoppeld.

👉 Bekijk gerust de Instagram support pagina als je meer wilt weten over de functies met betrekking tot Business accounts.

Dat is het! Jouw professionele Instagram-pagina is gemaakt, je hoeft alleen nog maar te zorgen voor jouw toekomstige inhoud. 

Wil je meer informatie over Instagram, bekijk dan gerust onze eerdere artikelen.