Lokale vermeldingen op Apple Maps: Een krachtige SEO-strategie

Ondanks dat Apple Maps ooit werd beschouwd als een minderwaardige optie in vergelijking met Google Maps, wordt het door recente updates en de toevoeging van spannende functies snel een topconcurrent van Google Maps. En voor bedrijven die hun lokale online zichtbaarheid willen optimaliseren, kan Apple Maps de sleutel zijn. Wil je je lokale SEO-strategie naar een hoger niveau tillen? Ontdek 4 redenen waarom investeren in Apple Maps een slimme zet is voor je bedrijf!
Leestijd : 4 minutes
Apple maps
  1. Verken de reikwijdte van Apple Maps: een van de grootste kaartenapps
  2. Verhoog je bedrijfsaanwezigheid over het Apple-ecosysteem
  3. Aanpassing en flexibiliteit op Apple Maps: Maak contact met uw klanten
  4. Apple Maps vs. Google Maps: De strijd in kaart brengen

4 redenen waarom je Apple Maps moet gebruiken voor jouw bedrijfsvermeldingen

1. Verken de reikwijdte van Apple Maps: een van de grootste kaartenapps

Apple-producten kunnen worden beschouwd als een van de meest populaire elektronische merken ter wereld, met meer dan 1,8 miljard actieve apparaten over iPhones, iPads, computers en andere apparaten. Met bijna de helft van de Amerikaanse smartphones als iPhones is het geen wonder dat Apple Maps de go-to is voor routebeschrijvingen met bijna drie derde van de gebruikers die erop vertrouwen.

Maar wist je dat door een lokale bedrijfsvermelding op Apple Maps te maken, je jouw bedrijfsinformatie (naam, adres, telefoonnummer, enz.) registreert bij een van de grootste beschikbare kaartgereedschappen? Dit verhoogt niet alleen jouw online aanwezigheid, maar laat ook zoekmachines zoals Google en Bing zien dat je een betrouwbaar bedrijf bent. Hierdoor wordt je bedrijf waarschijnlijker weergegeven in lokale zoekresultaten van zoekmachines.

Apple Maps is ook een lokale directory van topkwaliteit die consumenten verbindt met bedrijven in hun omgeving. 

Het is echter belangrijk om op te merken dat aangezien Apple Maps gegevens (foto’s, beoordelingen, …) van andere bronnen haalt, jouw winkelinformatie mogelijk wordt bijgewerkt door deze bronnen. Daarom is het cruciaal om jouw locaties regelmatig bij te werken om klanten te voorzien van de meest accurate informatie en een gemakkelijke reis naar jouw verkooppunt te bieden.

2. Verhoog je bedrijfsaanwezigheid over het Apple-ecosysteem

Ondanks dat veel eigenaren van Apple-apparaten nog steeds de voorkeur geven aan Google Maps boven Apple Maps, heeft Apple benadrukt dat de bijgewerkte lokale vermeldingen zich over het Apple-ecosysteem zullen verspreiden, waardoor bedrijfsvermeldingen op andere plaatsen zoals Siri Spotlight, Apple Wallet, Safari en meer worden versterkt.

Steeds meer klanten gebruiken Siri op hun iPhones om zoekopdrachten uit te voeren, wat leidt tot zoekresultaten op Apple Maps. Dit betekent dat als iemand via Siri zoekt naar jouw type bedrijf in jouw stad, het van cruciaal belang is dat jouw bedrijf wordt gevonden in Apple Maps

Volgens Apple wordt Apple Maps op iPhone en iPad nu meer dan drie keer zo vaak gebruikt als Google Maps. Getypte zoekopdrachten op iPhones en tablets leiden ook tot Apple Maps-resultaten, en zelfs Apple CarPlay werkt op Apple Maps. In wezen gebruikt alles binnen het Apple-ecosysteem standaard Apple Maps.

Bovendien bieden Apple Maps-vermeldingen ondernemers de kans om contact te leggen met een nieuw demografisch publiek. Dit kan met name gunstig zijn voor multi-locatie of franchise netwerken die zich uitbreiden naar nieuwe regio’s of hun zichtbaarheid in bestaande markten willen vergroten.

3. Aanpassing en flexibiliteit op Apple Maps: Maak contact met uw klanten

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van Apple Maps voor ondernemers is het hoge niveau van aanpassing dat het platform biedt. Na een eenvoudig verificatieproces te hebben doorlopen, kunnen ondernemers hun lokale vermelding bijwerken met essentiële informatie zoals hun openingstijden, telefoonnummer, adres en zelfs een “over ons”-pagina. Ze kunnen ook hun bedrijfslogo en foto’s toevoegen om hun vermelding aantrekkelijker te maken voor potentiële klanten.

Als een ondernemer de locatie van de vermelding moet bijwerken, kan hij eenvoudig de pin op de kaart naar een nauwkeurigere locatie verplaatsen.

Maar de aanpassingsopties houden daar niet op. Voor het eerst kunnen ondernemers de categorie van hun bedrijf bijwerken en subcategorieën toevoegen om hun bedrijf gemakkelijker te vinden te maken voor Maps-gebruikers. Ze kunnen zelfs de “Goed om te weten”-sectie van hun vermelding aanpassen om nuttige informatie op te nemen, zoals of het bedrijf “gratis bezorging” biedt, “kindvriendelijk” is, “rolstoeltoegankelijk” is of “gratis bezorging” biedt.

En ondernemers kunnen aangepaste acties toevoegen, zoals het boeken van een hotelkamer of het bestellen van boodschappen met de “Actie”-knop, een geweldige manier om klanten gemakkelijker met het bedrijf te laten communiceren.

Bovendien kunnen ondernemers Apple Maps gebruiken om tijdelijke speciale aanbiedingen of incentives te laten zien, zoals voedselaanbiedingen of kaartjes voor een show, om meer klanten aan te trekken. Deze “showcases” zijn gratis te gebruiken en kunnen uitleggende tekst, een foto en zelfs een aangepaste actie voor klanten bevatten.

Door Apple Business Connect te gebruiken om deze updates te maken, kunnen ondernemers een live voorbeeld van hun vermelding op het scherm zien voordat deze wordt gepubliceerd, zodat de informatie nauwkeurig en up-to-date is. Met de mogelijkheid om teamleden aan te wijzen om hun informatie bij te werken en hun account te configureren om meerdere locaties bij te werken, biedt Apple Maps een hoog niveau van aanpassing en flexibiliteit voor bedrijven.

4. Apple Maps vs. Google Maps: De strijd in kaart brengen

Toen Apple Maps in 2013 voor het eerst Google Maps verving, werd het begroet met chaos. De kaarten waren ontoereikend, de aanwijzingen waren verkeerd en de afbeeldingen waren van lage kwaliteit. Apple heeft echter doorgezet en heeft sindsdien een waardige concurrent van Google Maps gecreëerd, die het in sommige gevallen overtreft.

Apple Maps heeft mogelijk niet zoveel gegevens als Google Maps, maar het heeft nog steeds een opmerkelijke hoeveelheid. En in tegenstelling tot Google verzamelt Apple Maps niet zoveel informatie uit verschillende bronnen, maar dat betekent niet dat het niet nuttig is. Soms is minder meer, en Apple Maps biedt de juiste hoeveelheid gegevens voor veel gebruikers.

Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat Apple-gebruikers drie keer zo vaak Apple Maps gebruiken als Google Maps. Dit betekent dat door uw bedrijfsvermelding op Apple Maps te optimaliseren, u een potentieel van 23,3 miljoen nieuwe klanten kunt bereiken.

Kortom, Apple Maps heeft sinds de eerste release een lange weg afgelegd en is nu een geduchte concurrent van Google Maps. Voor bedrijven die hun lokale online zichtbaarheid willen optimaliseren, kan het creëren van een lokale bedrijfsvermelding op Apple Maps hun online aanwezigheid versterken en zoekmachines laten zien dat ze een betrouwbaar bedrijf zijn. Met bijna de helft van de Amerikaanse smartphones die iPhones zijn en Apple Maps meer dan drie keer zo vaak wordt gebruikt als Google Maps, kan het optimaliseren van uw bedrijfsvermelding op Apple Maps potentieel miljoenen nieuwe klanten bereiken. Bovendien kan het hoge niveau van aanpassing en flexibiliteit die Apple Maps biedt, bedrijven helpen gemakkelijker contact te leggen met klanten en hun unieke aanbiedingen te presenteren. Over het algemeen kan het investeren in Apple Maps een slimme zet zijn voor bedrijven die hun lokale SEO-strategie naar een hoger niveau willen tillen.

Wilt u meer weten over hoe u de online zichtbaarheid van uw lokale verkooppunten kunt optimaliseren? ⬇️

Laatste artikelen