Apple Business Connect: Boost je zichtbaarheid

In een steeds veranderend digitaal omgeving is de zichtbaarheid en toegankelijkheid van bedrijven voor consumenten van cruciaal belang. Apple Business Connect biedt een krachtige oplossing voor bedrijfseigenaren: een gepersonaliseerde bedrijfsvermelding in Apple Maps en in het hele Apple-ecosysteem (Safari, Siri, etc.).

Lees meer over de voordelen van dit hulpmiddel, de stappen die nodig zijn om een Business Connect-locatie te maken, hoe je het kunt gebruiken en de invloed ervan op de groei van je bedrijf.
Leestijd : 4 minutes
Apple Business Connect NL
 1. Wat is Apple Business Connect?
 2. Wat zijn de voordelen van Apple Business Connect voor je retail netwerk en waarom zou je het gebruiken? 
 3. Hoe maak ik een Business Connect-account aan?
 4. Hoe gebruik ik Business Connect? 
 5. Conclusie

Wat is Apple Business Connect?

Ontdek Apple’s nieuwste project voor 2023: Apple Business Connect!

Apple Business Connect is een gratis dienst waarmee bedrijven hun online zichtbaarheid kunnen verbeteren door ze een locatiekaartje te geven dat als digitaal visitekaartje voor hun verkooppunten dient.

Met Apple Business Connect kunnen je klanten je gemakkelijk vinden via de Apple Maps app, terwijl je zichtbaarheid wordt uitgebreid naar alle Apple-gebruikers over de hele wereld. 

Kort samengevat is Apple Business Connect hetzelfde als Google Business Profile (“Vroeger Google My Business” of “Google-bedrijfsvermelding”), dat in juni 2014 werd gelanceerd.

Lees meer over Google Business Profile

Apple Business Connect, wat zijn de voordelen voor je verkooppunten netwerk en waarom zou je het moeten gebruiken?

Zodra je bedrijfslocatie is toegevoegd aan Apple Business Connect, wordt deze weergegeven op Apple Maps app, waardoor je bedrijf beter zichtbaar wordt voor iPhone-, Mac- en iPad-gebruikers en ook op Apple apps zoals Safari en Siri zichtbaar zal zijn.

Hiermee bereik je een nieuwe doelgroep met 100% Applegebruikers (Frans artikel),die over het algemeen de voorkeur geven aan de diensten van het bedrijf boven die van Google.

Met meer dan één miljard actieve Applegebruikers over de hele wereld is het essentieel voor je bedrijf om aanwezig te zijn op Apple Business Connect, zodat je dit belangrijke doelgroep niet mist. 

Met Apple Business Connect heb je controle over de manier waarop gebruikers je bedrijf zien, door een locatie te creëren met servicecategorieën, routebeschrijvingen, contactgegevens en ingebouwde acties. Je kan belangrijke informatie over je bedrijf geven en branchespecifieke categorieën gebruiken.

Je kan ook je plaatskaart personaliseren door informatie toe te voegen zoals openingstijden, contactnummers en routebeschrijvingen om klanten naar je verkooppunten te leiden, en andere ingebouwde functies om de interactie tussen je bedrijf en de klant te vergemakkelijken.


Maar dat is niet alles!

Met de statistieken van Apple kan je de impact van je locatievermelding op je klanten beoordelen, je inhoud en de weergegeven informatie optimaliseren en je acties aanpassen om je zichtbaarheid verder te vergroten.

Kortom, dankzij deze gratis digitale etalage kunnen Apple-gebruikers je adres gemakkelijk vinden wanneer ze op zoek zijn naar lokale diensten, zodat er meer verkeer naar je verkooppunt vloeit. Een echte kans om je bedrijf te promoten en nieuwe klanten aan te trekken dankzij dit essentiële gratis platform. Dus waarom zou je er niet van gebruikmaken?

Hoe maak ik een Apple Business Connect-account aan?

Om een Apple Business Connect-account aan te maken, ga je naar de website Apple Business Connect.

Klik vervolgens op de knop “Starten” en meld je aan met je Apple ID, als je die al hebt. Als je nog geen account hebt, kan je er een aanmaken door op de knop onderaan de pagina te klikken.

Volg de stappen om je locatiekaart te claimen. Je moet essentiële informatie over je bedrijf invullen, zoals de naam, het adres en de contactgegevens.

Zodra Apple je locatievermelding heeft nagekeken, kan je deze naar wens aanpassen.

Hoe gebruik ik Business Connect?

Nu je een Apple Business Connect account hebt aangemaakt, is het tijd om je bedrijfsvermelding te optimaliseren door essentiële informatie toe te voegen. 

Zet de nadruk op je specifieke diensten en aanbiedingen om de aandacht te trekken. Geef je bedrijfsvermelding een meerwaarde door links naar je website en sociale netwerken toe te voegen, samen met aantrekkelijke afbeeldingen. Vergemakkelijk de interactie door functies zoals online reserveren te activeren.

Kies zorgvuldig de categorie die het relevantst is voor je bedrijf, zodat geïnteresseerde gebruikers gemakkelijk kunnen zien wat je te bieden hebt. Maximaliseer je zichtbaarheid op Apple Business Connect met een volledig en geoptimaliseerd profiel.

Hier is een lijst met informatie dat je op Apple Business Connect moet invullen om je profiel te optimaliseren:

 • Beschrijving: Overtuig gebruikers met een korte, maar overtuigende beschrijving, waarin je pluspunten, je verhaal en je waarden worden benadrukt. Gebruik een boeiende tekst om interesse te genereren.
 • Aanbiedingen en promoties: Trek de aandacht aan met speciale aanbiedingen, kortingen en promoties. Laat zien hoe je bedrijf zich kan onderscheiden.
 • Diensten: Stel je diensten duidelijk en bondig voor. Gebruik expliciete beschrijvingen voor een snel begrip.
 • Nuttige links: Voeg directe links toe naar je website, online shop of sociale netwerken. Maak het gemakkelijk om toegang te krijgen tot je aanbod en stimuleer interactie.
 • Aantrekkelijke visuals: Upload afbeeldingen en video’s van je producten, installaties en succesverhalen. Genereer interesse en moedig bezoekers aan om meer te weten te komen.
 • Accurate contactgegevens: Zorg ervoor dat je contactgegevens, fysiek adres, telefoonnummer en e-mail, correct en up-to-date zijn.
 • Openingstijden: Vermeld je normale en uitzonderlijke openingstijden, zoals feestdagen. Breng bezoekers op de hoogte van je beschikbaarheid.
 • Reviews en getuigenissen: Moedig tevreden klanten aan om positieve reviews achter te laten. Authentieke getuigenissen wekken vertrouwen.
 • Online boeken: Indien relevant, bied online boekingen aan. Vereenvoudig het proces voor klanten die een afspraak willen maken.
 • Relevante trefwoorden: Gebruik relevante zoekwoorden om je zichtbaarheid in zoekresultaten te verbeteren.
 • Passende Categorie: Kies de relevantste categorie zodat gebruikers je makkelijker kunnen vinden.
 • Integratie met Apple Maps: Controleer dat je locatie correct is weergegeven op Apple Maps.

Door deze aanbevelingen te volgen en aantrekkelijke details te verstrekken, zal je bedrijfsvermelding op Apple Business Connect de aandacht van gebruikers aantrekken en de zichtbaarheid van je bedrijf verbeteren. Een zorgvuldige optimalisatie versterkt je online aanwezigheid en trekt nieuwe klanten aan.

Conclusie:

Met Apple Business Connect beschik je over een digitale etalage waarmee Apple-gebruikers je bedrijf gemakkelijk kunnen vinden. Door optimaal gebruik te maken van deze tool kan je je zichtbaarheid vergroten en het verkeer naar je verkooppunten stimuleren

Optimaliseer je aanwezigheid op Apple Business Connect en geniet van de mogelijkheid om twee keer zoveel in de zoekmachineresultaten van zowel Google als Apple te verschijnen!